Τρεις Παραιτήσεις Υπουργών Ανακοίνωσε η Ουκρανία

Κατηγορία: Διεθνή
Ετικέτες: Ουκρανία
Αρέσει σε: 0 άτομα
Ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου ανακοίνωσε την παραίτηση τριών υπουργών, προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις στη χώρα. Οι παραιτήσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής αστάθειας και παρατεταμένων εσωτερικών συγκρούσεων

### ⁢Τρεις‍ Παραιτήσεις Υπουργών Ανακοινώθηκαν ⁢στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος του ⁣ουκρανικού κοινοβουλίου, Ρουσλάν Στέφαντσιουκ, ανακοίνωσε την⁢ Τρίτη​ την παραίτηση τριών​ υπουργών‌ της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το Reuters.

### ⁣Καθοριστικά ‌Στρατηγικά Πόστα

Οι υπουργοί⁢ που παραιτήθηκαν αποτελούνταν από τον Ολεξάντρ Καμίσιν, υπεύθυνο για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού, τον υπουργό Δικαιοσύνης Ντένις Μαλιούσκα και τον υπουργό Περιβάλλοντος Ρουσλάν Στριλέτς. Οι παραιτήσεις αυτές προκάλεσαν ισχυρές πολιτικές ανακατατάξεις στην ήδη ευάλωτη ουκρανική⁢ κυβέρνηση υπό την ‌ηγεσία του πρωθυπουργού Ντένις Σμίχαλ.

###​ Ανασχηματισμός και Πολιτική Αστάθεια

Ο ⁤Στέφαντσιουκ, κατά την ανακοίνωσή του, επεσήμανε ότι οι τρεις παραιτήσεις έρχονται μετά από εβδομάδες συζητήσεων για πιθανές αλλαγές στην κυβέρνηση. Το κοινοβούλιο εξετάζει πλέον τις ⁢παραιτήσεις αυτές, σε​ ένα ‍κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας λόγω προσφάτων απολύσεων ​που έχουν αφήσει τουλάχιστον⁤ πέντε χαρτοφυλάκια κενά.

### Ο Ρόλος του‍ Καμίσιν

Ο ‌Ολεξάντρ⁢ Καμίσιν, ‌σε⁢ ανακοίνωση⁢ μέσω του Telegram, δήλωσε ότι ‌θα συνεχίσει να εργάζεται στον⁤ τομέα της άμυνας, αλλά σε‍ διαφορετικό ρόλο. ⁣Διορισμένος⁤ μόλις τον Μάρτιο του 2023, ο 40χρονος υπουργός είχε ηγηθεί‍ των ⁢προσπαθειών για την⁣ ενίσχυση της‍ αμυντικής παραγωγής της Ουκρανίας, ιδίως μετά την‌ εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο ⁣του‌ 2022. Είχε χτίσει ​την εικόνα του‌ ως αποτελεσματικός διαχειριστής εν καιρώ ⁤πολέμου, όντας⁤ επικεφαλής των εθνικών σιδηροδρόμων, κρίσιμων για⁢ στρατιωτικούς και πολιτικούς σκοπούς.

### Προετοιμασίες για Διεθνή ⁤Συνάντηση

Σύμφωνα με το ⁣Reuters, ⁢οι παραιτήσεις⁢ ενδέχεται να επιταχύνουν την ⁤ανάγκη για νέες τοποθετήσεις σε‍ κυβερνητικά πόστα ‍πριν ‍από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου ⁣Βολοντίμιρ ​Ζελένσκι⁣ στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Ζελένσκι είχε εκφράσει την ελπίδα να⁢ συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τον ενδεχόμενο αντίπαλό του, ‌Ντόναλντ Τραμπ, για⁤ να τους παρουσιάσει ένα σχέδιο νίκης που⁣ θα οδηγήσει τη Ρωσία σε τερματισμό⁢ του πολέμου κατά​ της Ουκρανίας.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Οι πληροφορίες στο κείμενο βασίζονται σε άρθρο του ERT News