Πώς καθαρίζουμε την ψησταριά;

Πώς καθαρίζουμε την ψησταριά;

Κατηγορία: Άνδρας
Ετικέτες: bbq | ψησταρια
Αρέσει σε: 0 άτομα
Για το τέλειο μπάρμπεκιου, η ψησταριά μας πρέπει να είναι πάντα καθαρή και έτοιμη για χρήση!

Για το τέλειο μπάρμπεκιου, η ψησταριά μας πρέπει να είναι πάντα καθαρή και έτοιμη για χρήση

Καλό το μπάρμπεκιου, αλλά για να έχουμε καλό αποτέλεσμα πρέπει να το διατηρούμε καθαρό. Μετά από κάποιες χρήσεις οι σχάρες έχουν αλλοιώσεις, σκουριές και υπολείμματα που δεν βγαίνουν με απλές διαδικασίες.

Επίσης, αν το χρησιμοποιείτε μόνο την καλοκαιρινή περίοδο, τότε πριν το πρώτο μπάρμπεκιου είναι να καθαρίσετε πολύ καλά την ψησταριά σας. Αυτό ισχύει για κάθε τύπο ψησταριάς είτε είναι αερίου είτε μπάρμπεκιου με κάρβουνα. Είμαστε σίγουροι ότι την καθαρίσατε πριν την αποθηκεύσετε για το χειμώνα, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποφύγετε έναν σχολαστικό καθαρισμό.

Πώς καθαρίζουμε την ψησταριά;

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την τέλεια καθαρισμένη ψησταριά.

Πυρακτώνουμε τη σχάρα

Ξεκινήστε ενεργοποιώντας το γκριλ και αφήστε το να ζεσταθεί μέχρι να φτάσει στη μέγιστη θερμοκρασία του. Δώστε του τουλάχιστον 30 λεπτά για την έντονη ζέστη για να αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα ή συσσωρεύσεις από προηγούμενες συνεδρίες μαγειρέματος. Στη συνέχεια, βυθίστε μια συρμάτινη βούρτσα σε ένα δοχείο γεμάτο με ζεστό νερό εμποτισμένο με σαπούνι και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε σχολαστικά τυχόν συσσώρευση άνθρακα στις σχάρες. Μετά από αυτό, είτε κλείστε την παροχή αερίου είτε περιμένετε να σβήσει η φωτιά και, στη συνέχεια, προχωρήστε στην αποσύνδεση και αφαίρεση της δεξαμενής προπανίου. Τέλος, αφήστε τη σχάρα να κρυώσει εντελώς πριν τη χειριστείτε.Για να καθαρίσετε μια σχάρα με κάρβουνα, ξεκινήστε μεταφέροντας τις χρησιμοποιημένες μπρικέτες κάρβουνου σε ένα μεταλλικό δοχείο. Στη συνέχεια, προχωρήστε στην απομάκρυνση τυχόν επίμονης σκόνης ή υπολειμμάτων που μπορεί να έχουν προσκολληθεί στη σχάρα.

Μουλιάζουμε τη σχάρα

Αφού κρυώσει τελείως η σχάρα, βγάζετε τις σχάρες και τα βυθίζετε πλήρως σε ένα ευρύχωρο μπολ γεμάτο με ζεστό νερό και σαπούνι. Αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αφαιρέστε τυχόν άλλα αποσπώμενα εξαρτήματα από τη σχάρα, όπως πόμολα ελέγχου καυστήρα, σχάρες θέρμανσης και δίσκους λίπους. Στις περισσότερες ψησταριές αερίου, οι σωλήνες του καυστήρα μπορούν επίσης να αφαιρεθούν. Αυτή η μέθοδος αποσυναρμολόγησης της σχάρας θα απλοποιήσει σημαντικά τη διαδικασία καθαρισμού.

μουλιάζουμε και τρίβουμε την ψησταριά

Τρίβουμε τη σχάρα

Μόλις μουλιάσουν οι ψησταριές και τα πάνελ, αφαιρέστε τα και χρησιμοποιήστε μια συρμάτινη βούρτσα για να καθαρίσετε τυχόν βρωμιά ή βρωμιά. Σε περιπτώσεις που η βρωμιά είναι ιδιαίτερα επίμονη, δημιουργήστε μια πάστα χρησιμοποιώντας λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα και εφαρμόστε την απευθείας στις περιοχές με τα πιο κολλημένα υπολείμματα. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι επιφάνειες έχουν ξεπλυθεί καλά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο πλήρες στέγνωμα των σχαρών από χυτοσίδηρο για να αποφευχθεί η σκουριά.

Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε

Ξεκινήστε ρίχνοντας όλο το βρώμικο νερό από τον κάδο και, στη συνέχεια, συνεχίστε να το γεμίζετε με φρέσκο ​​νερό. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα σαπουνιού πιάτων, λίγες μόνο σταγόνες, στο καθαρό νερό. Τώρα, πάρτε ένα μεγάλο σφουγγάρι κουζίνας, φροντίζοντας να χρησιμοποιήσετε την πιο μαλακή πλευρά για να αποφύγετε τυχόν γρατσουνιές και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε καλά ολόκληρο το εξωτερικό της ψησταριάς. Μόλις ολοκληρώσετε το πλύσιμο του εξωτερικού μέρους της ψησταριάς, πάρτε μερικές σούπερ απορροφητικές πετσέτες μικροϊνών για να σκουπίσετε και να στεγνώσετε όλες τις επιφάνειες.

Το κείμενο βασίζεται σε άρθρο του Newsbeast

Σχετικά άρθρα